Turizem24
omiš
Hrvaška

Majhno mesto, velika dogodivščina

Drobno, a slikovito mestece na izlivu reke Cetine, od Splita oddaljeno zgolj 25 kilometrov. Edinstveno v združitvi reke, morja in gora, s ponosno preteklostjo in bogato kulturno dediščino.

Toliko raznolikosti in nasprotij na tako majhnem prostoru ne boste našli nikjer drugje. Od zaščitene krajine kanjona Cetine, visokih gorskih verig Mosorja in Dinare, ki se spuščajo do kristalno čistega morja, Omiške riviere, peščenih in kamnitih plaž ter zaliva Vruja pa do slavnih Poljic in drugih vasi omiškega zaledja, ki ponosno negujejo duh starih časov.

V Omišu lahko uživate v kulturi, počitku na plaži, izletih in sprehodih, pa tudi bolj aktivnem dopustu, zato je idealna destinacija za ljubitelje adrenalinskih doživetij, dogodivščin in posebnih doživetij.

Doživite ga aktivno

Zipline – najbolj vznemirljiv način za doživetje kanjona reke Cetine med triurno dogodivščino je zipline. Kako vznemirljiv? Tako, kot je lahko spust po dva kilometra dolgih pletenicah.

Tematske steze, hiking in treking – iz Omiša lahko po dobro urejenih stezah dosežete najvišje vrhove okoliških gora, trdnjave, prečudovite razgledne točke in slikovite vasice.

Prosto plezanje – ne glede na to, ali se učite prvih plezalnih korakov ali že resno preizkušate svoje možnosti, vas na vrhu čaka izjemna nagrada, pogled na rdeče strehe starega mesta, dalmatinske otoke ali kanjon Cetine.

Rafting – rečna dogodivščina, primerna za vse ljubitelje adrenalina! 

Kajakaštvo – v malih kajakih, enosedih ali dvosedih, lahko raziščete tudi najbolj skrite kotičke kanjona. 

Kanjoning – za spoznavanje čarov reke Cetine ni boljšega načina od kanjoninga, adrenalinske izkušnje, ki združuje sprehod ob reki, kopanje pod slapovi in obvladovanje rečnih brzic. 

Potapljanje – Omiška riviera je pravi raj za potapljače: od plitkih, vsem dostopnih podmorskih ravnic do globokih in skritih čeri za izkušene potapljače.

Uživajte v lokalnih draguljih

Gastronomija

Zahvaljujoč burni preteklosti so se na območju Omiša stoletja mešali razni gastronomski vplivi: jedi z žara in jedi izpod peke so prva točka omiškega gastronomskega popotovanja, ki se nadaljuje z dobrimi vini, rečnimi in morskimi ribami ter oljčnim oljem. Znamenite delikatese, kot sta dalmatinski pršut in poljiški soparnik, Omiš uvrščajo med destinacije, v katerih življenje slavijo tudi z dobro hrano.

Namestitev

Ob zasebnih namestitvah, ki sicer na širšem območju Omiša prevladujejo, lahko uživate v hotelih tik ob morju ali v središču mesta. Ljubitelje kampiranja bodo razveselili tako kampi v središču mesta kot tisti na obali, ki nudijo občutek samote in intime.
Zaledje Omiša ponuja atraktivno namestitev v avtentičnem okolju, na sami rivieri pa skoraj vse hiše in apartmaji ponujajo nepozaben pogled na morje. Za vsak okus nekaj.

Podobni članki

Preberite še to

Podzemlje-Pece-kajak-61

Koroška, neodkriti raj za pustolovce in sladokusce

V slikoviti pokrajini na severu vas čakajo številna odkritja in doživetja, ki jih ne boste našli nikjer drugje na svetu.

preberi več
Katedrala sv. Jakova

Spektakularna prestolnica Šibensko-kninske županije

Leži v osrčju hrvaškega Jadrana in je znana po lepoti svojega okolja ter bogati kulturnozgodovinski dediščini. Na njenem območju sta dva narodna parka – Narodni park Krka (reka s slavnimi in številnimi slapovi) in Narodni park Kornati (arhipelag s približno 150 majhnimi otoki s kristalno čistim morjem).

preberi več
Vrbnik_otok Krk_TZ Kvarnera_ Frank Heuer

Kotički Kvarnerja, ki jih turizem še ne pozna

Za vas smo izbrali nekaj skritih kotičkov, ki jih v svojem bitu skriva hrvaški Kvarner. Jih že poznate?

preberi več
Srednjeveška trdnjava v Samoborju

Spoznajte zagrebški obroč

Čeprav zajema največje in glavno mesto države, je Zagrebška županija šele osma največja po velikosti na Hrvaškem. A zato ni nič manj pomembna.

preberi več
Kopenska vrata iz leta 1543 v luki Foša

Zadar: Od bogate zgodovine do modernega turizma

Zadar je odlična kombinacija zgodovine, narave in modernega turizma, ki zadosti pričakovanjem čisto vsakega turističnega potrošnika.

preberi več
daruvar

Termalni raj, kjer se cedita vrhunsko vino in pivo

Zabava, kultura, naravne lepote, gastronomija, športna rekreacija, rehabilitacija, medicinski in wellness programi so samo del raznovrstne turistične ponudbe, v kateri boste zagotovo našli nekaj zase. Redki so kraji v oazi miru, kot je Daruvar, ki po drugi strani ponuja toliko možnosti aktivnega počitka in dogodkov v vseh letnih časih.

preberi več
profimedia-0377669612

Kaj vse potrebujete, ko se odpravljate kampirat

Kampiranje je lahko velik zalogaj za nekoga, ki s tem nima izkušenj. Potrebni so dobra organizacija, rezervacija prostora, priprava opreme in hrane za nekaj dni vnaprej, pakiranje in še kaj.

preberi več
zdravje

Poskrbite, da bo dopust sproščen in zdrav

Velikokrat slišimo, da je boljša preventiva kot kurativa. A je že tako, da kljub vsej skrbnosti ne moremo vsega preprečiti. To se neredko izkaže za resnično prav na potovanjih, ko se kljub splošni skrbi za zdravje lahko marsikaj primeri.

preberi več
križevniška-ulica

Najlepša ulica v Ljubljani?

Nekoč temačna in prav nič privlačna ulica v središču Ljubljane se je po zaslugi direktorja Mini teatra Roberta Waltla v desetih letih spremenila v najlepšo in najbolj fotografirano ulico naše prestolnice.

preberi več
okrug

Kje na hrvaški obali lahko imate skrite zalive samo zase

Ime mesta Okrug izvira iz značilne umestitve vzdolž polkrožnega zaliva na jugozahodni strani otoka Čiovo, ki na simbolni ravni opisuje turistično ponudbo, ki je dejansko zaokrožena.

preberi več
bakar

To mesto je bilo nekoč največje na Hrvaškem

Številni, ki se po cesti vozite proti Krku, Cresu, Rabu ali bolj proti jugu Hrvaške po Jadranski magistrali, zaradi cilja spregledate številne bisere, ki se skrivajo na poti. Med njimi je tudi Bakar, mestece in pristanišče v hrvaškem primorju, ki leži ob glavni cesti Reka–Dubrovnik.

preberi več
liško-senjska-županija

Zakaj obiskati eno najredkeje poseljenih županij Hrvaške

Liško-senjska županija kljub majhnemu številu prebivalcev po površini nudi številne izjemne turistične znamenitosti. Liško-senjska županija zajema večji del pokrajine Like in del severnojadranske obale s severnim delom otoka Paga. V njej sta tudi narodna parka Plitviška jezera in Severni Velebit. V županiji lahko uživate v številnih kolesarskih in pešpoteh, planinarjenju, lovu, ribolovu, odkrivanju jam ter seveda adrenalinskih in vodnih športih.

preberi več

© Vse pravice pridržane 2024. SVET24, informativne vsebine d.o.o.