Turizem24
marina-punat
Hrvaška

Prvi naslov za ljubitelje navtike na Hrvaškem

Naravno varno pristanišče s celotnim navtičnim servisom na dosegu roke od glavnih evropskih mest - to je Marina Punat na Krku. Moderna marina z nastanitvenimi zmogljivostmi v sredozemskem naselju, preprosto popolna za pogoste obiske ali daljše bivanje.

V Marini Punat je živahno vseh 365 dni v letu. Največja marina v severnem Jadranskem morju je dom za več kot 1300 plovil, zato je tukaj vse leto vse v gibanju. Medtem ko v servisnem delu plovila pripravljajo na novo navtično sezono, navtiki in njihove družine preživljajo čas v marini, in sicer v hotelu ali letovišču z mobilnimi hišicami.

Čez vse leto vse vrste navtičnih storitev in odlična hrana

Ob vedno dobrem krškem pršutu družine Žužić, ki ima zaščiteno geografsko označbo, se odlično prileže krški sir iz sosednje vasi Kornić, zanimiv pa je tudi »morski pršut« iz dimljene tunine z malo wasabija. Karpačo iz svežih rib je na voljo vsakič, ko imajo »punatski« ribiči dober dan.

Lokalne krške specialitete so šurlice, ki jih jedo vse leto, spomladi s šparglji, jeseni pa v bogati tradicionalni omaki iz mesa ali sveže nabranih gob.

Otok Krk je priljubljena destinacija za aktivnosti na prostem in krajše izlete ob koncih tedna, Marina Punatpa je privlačna destinacija za tiste, ki uživajo v gastronomiji in pogledu na čudovita plovila, ne glede na to, ali so navtiki ali bodo to šele postali.

Številni navtiki vsak prosti trenutek preživijo na morju in imajo Marino Punat za svoj drugi dom.

Poleg odlične gostinske ponudbe je v marini tudi dobro opremljena trgovina, nedaleč stran pa so tudi nakupovalna središča. Navtična trgovina in trgovina z rezervnimi deli imata vse, kar potrebujete za vzdrževanje plovila.

Sanjska postojanka za pomorščake

Marina Punat je večkrat nagrajena s prestižnim nazivom najboljše marine na Hrvaškem, kot prva v državi je prejela tudi modro zastavo, je prejemnica ekološkega standarda IDSO 14001 in mednarodnih certifikatov THYA in ADAC.

Podobni članki

Preberite še to

Podzemlje-Pece-kajak-61

Koroška, neodkriti raj za pustolovce in sladokusce

V slikoviti pokrajini na severu vas čakajo številna odkritja in doživetja, ki jih ne boste našli nikjer drugje na svetu.

preberi več
Katedrala sv. Jakova

Spektakularna prestolnica Šibensko-kninske županije

Leži v osrčju hrvaškega Jadrana in je znana po lepoti svojega okolja ter bogati kulturnozgodovinski dediščini. Na njenem območju sta dva narodna parka – Narodni park Krka (reka s slavnimi in številnimi slapovi) in Narodni park Kornati (arhipelag s približno 150 majhnimi otoki s kristalno čistim morjem).

preberi več
Vrbnik_otok Krk_TZ Kvarnera_ Frank Heuer

Kotički Kvarnerja, ki jih turizem še ne pozna

Za vas smo izbrali nekaj skritih kotičkov, ki jih v svojem bitu skriva hrvaški Kvarner. Jih že poznate?

preberi več
Srednjeveška trdnjava v Samoborju

Spoznajte zagrebški obroč

Čeprav zajema največje in glavno mesto države, je Zagrebška županija šele osma največja po velikosti na Hrvaškem. A zato ni nič manj pomembna.

preberi več
Kopenska vrata iz leta 1543 v luki Foša

Zadar: Od bogate zgodovine do modernega turizma

Zadar je odlična kombinacija zgodovine, narave in modernega turizma, ki zadosti pričakovanjem čisto vsakega turističnega potrošnika.

preberi več
daruvar

Termalni raj, kjer se cedita vrhunsko vino in pivo

Zabava, kultura, naravne lepote, gastronomija, športna rekreacija, rehabilitacija, medicinski in wellness programi so samo del raznovrstne turistične ponudbe, v kateri boste zagotovo našli nekaj zase. Redki so kraji v oazi miru, kot je Daruvar, ki po drugi strani ponuja toliko možnosti aktivnega počitka in dogodkov v vseh letnih časih.

preberi več
profimedia-0377669612

Kaj vse potrebujete, ko se odpravljate kampirat

Kampiranje je lahko velik zalogaj za nekoga, ki s tem nima izkušenj. Potrebni so dobra organizacija, rezervacija prostora, priprava opreme in hrane za nekaj dni vnaprej, pakiranje in še kaj.

preberi več
zdravje

Poskrbite, da bo dopust sproščen in zdrav

Velikokrat slišimo, da je boljša preventiva kot kurativa. A je že tako, da kljub vsej skrbnosti ne moremo vsega preprečiti. To se neredko izkaže za resnično prav na potovanjih, ko se kljub splošni skrbi za zdravje lahko marsikaj primeri.

preberi več
križevniška-ulica

Najlepša ulica v Ljubljani?

Nekoč temačna in prav nič privlačna ulica v središču Ljubljane se je po zaslugi direktorja Mini teatra Roberta Waltla v desetih letih spremenila v najlepšo in najbolj fotografirano ulico naše prestolnice.

preberi več
okrug

Kje na hrvaški obali lahko imate skrite zalive samo zase

Ime mesta Okrug izvira iz značilne umestitve vzdolž polkrožnega zaliva na jugozahodni strani otoka Čiovo, ki na simbolni ravni opisuje turistično ponudbo, ki je dejansko zaokrožena.

preberi več
bakar

To mesto je bilo nekoč največje na Hrvaškem

Številni, ki se po cesti vozite proti Krku, Cresu, Rabu ali bolj proti jugu Hrvaške po Jadranski magistrali, zaradi cilja spregledate številne bisere, ki se skrivajo na poti. Med njimi je tudi Bakar, mestece in pristanišče v hrvaškem primorju, ki leži ob glavni cesti Reka–Dubrovnik.

preberi več
liško-senjska-županija

Zakaj obiskati eno najredkeje poseljenih županij Hrvaške

Liško-senjska županija kljub majhnemu številu prebivalcev po površini nudi številne izjemne turistične znamenitosti. Liško-senjska županija zajema večji del pokrajine Like in del severnojadranske obale s severnim delom otoka Paga. V njej sta tudi narodna parka Plitviška jezera in Severni Velebit. V županiji lahko uživate v številnih kolesarskih in pešpoteh, planinarjenju, lovu, ribolovu, odkrivanju jam ter seveda adrenalinskih in vodnih športih.

preberi več

© Vse pravice pridržane 2024. SVET24, informativne vsebine d.o.o.